blog tips |

Tips bij het starten van een website

website tips

Het starten van een website kan erg leuk zijn. Je kan bijvoorbeeld een website beginnen over je hobby en hierover gaan bloggen. Als je veel bezoekers hebt kun je er ook geld aan verdienen. In dit artikel leggen we kort uit wat je moet doen bij het beginnen van een eigen website.

Domeinnaam

Bij het beginnen van een website is het belangrijk om een domeinnaam aan te vragen. Zonder domeinnaam heeft je website namelijk geen eigen naam en daardoor kunnen mensen je hierop niet vinden. Een eigen domeinnaam maken is een bezigheid waar je wel even voor bij moet gaan nadenken. Een domeinnaam betekend namelijk veel voor je bedrijf, het is het visitekaartje wat mensen te zien krijgen. Ook kan een goede domeinnaam helpen bij het zoekbaar zijn op het internetnet. Hierdoor weten de bezoekers je eenvoudiger en sneller te vinden via de google zoekresultaten. 

Doel

Weet altijd wat je doel is bij het starten van een eigen webshop. Als het even tegenzit weet je waarvoor je het doet. Je werk of je hobby, zo krijg je altijd dat mentale zetje om toch even door te gaan. Ook is het belangrijk dat je goede content op je site laat zien. Voorbeelden zijn goede afbeeldingen die goed laten zien waarover de tekst of website over gaat. Je kunt de foto’s via een internet gebruiken. Hier kan je de rechten kopen maar je kan er ook voor kiezen om ze zelf te gebruiken en daarvoor op een gratis site te kijken. Tot slot kan je ook een camera kopen en zelf foto’s maken als je hiervoor de mogelijkheid hebt. 

Onderzoek

Doe onderzoek naar je doelgroep. Je moet weten wat voor onderwerpen hun interesseert en waarover je kunt schrijven. Hierdoor kom je namelijk achter de juiste keywords en waar je goed op kan scoren binnen google. 

Daarbij is het belangrijk om voor een goede structuur van je website te zorgen. Je bezoekers moeten goed genavigeerd worden door je website heen. Zo heb je meer kans dat de bezoeker later terug komt op je website als hij of zij meer informatie nodig heeft over een andere onderwerp. Ook google waardeert het hebben van een goede navigatie op je website. Hierdoor stijg je hoger in de google resultaten omdat zij opmerken dat je een goede duidelijke website hebt. Het is namelijk voor hun ook belangrijk om goede websites aan te bieden voor hun gebruikers. Zo is de gebruiker blij en is google blij.

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.