blog tips |

Zo ga jij viraal op TikTok! 

Op TikTok kan van alles viraal gaan, maar een TikTok maken die viraal gaat blijft lastig. Het algoritme is dan ook deels een vraagteken, maar alsnog zijn er een aantal dingen die jij kan doen om je kans groter te maken om viraal te gaan op TikTok. 

Kijk rond 

Voordat je zelf iets kan maken wat viraal gaat, is het belangrijk om te weten wat er normaal gesproken viraal gaat. Het is dan ook goed om zelf eerst even een tijdje op de app te zitten en te ontdekken wat werkt en wat mensen niet zo leuk vinden. Vanuit daar kan je zelf bedenken wat voor content bij jou past en wat zou kunnen werken. Daarnaast kan je ook kijken naar welke hashtags gebruikt worden. 

Ga mee 

Trends blijven nooit heel lang populair op TikTok aangezien er elke dag weer zoveel nieuw TikToks geplaatst worden. Daardoor is het belangrijk om mee te gaan met de trends van dat moment. Met een razend tempo gaan trends weer voorbij, vaak is een maand al aan de lange kant. Als iets een trend is op dat moment, betekent het niet meteen dat je erin mee hoeft te gaan uiteraard. Als de trend echt niet bij je past, kun je hem gewoon overslaan. Maar als je een trend tegenkomt die ook nog eens bij jou aansluit, dan moet je gelijk actie ondernemen!

Bondig 

TikTok is zo bijzonder omdat daar eigenlijk alleen maar korte video’s op staan. Het is ook niet mogelijk om een TikTok langer dan 3 minuten te uploaden. Maar 3 minuten is eigenlijk ook fors lang voor op TikTok. Daarom moet je je content zo bondig mogelijk maken. Het is zo gemakkelijk voor gebruikers om door te scrollen als het niet meer interessant is. Hou het daarom zo kort mogelijk. Mensen zitten nou eenmaal op TikTok om korte video’s te bekijken. 

Deel 

Als je iets op TikTok hebt geplaatst, stuur dan een linkje naar je vrienden, familie en misschien zelfs collega’s. Vraag daarbij aan hen of ze jouw TikTok willen liken en willen delen. Als het algoritme namelijk ziet dat een TikTok wordt geliked en gedeeld, is de kans groter dat hij bij meerdere mensen op de For-You page terechtkomt. Hierbij is het wel belangrijk om een open account te hebben. Met een gesloten account kun je uiteraard alleen de mensen bereiken die jouw volgen.

Hulp nodig? 

Met de bovenstaande tips heb je een beetje houvast, maar alsnog is het lastig om als beginner viraal te gaan. Het gaat vaak net iets gemakkelijker als je al een engagement hebt opgebouwd. Hier kan Followersnet bij helpen! Daar is het namelijk mogelijk om TikTok volgers te kopen. Dit kan net dat nodige zetje zijn om terecht te komen op de for-you page. 

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.