blog tips |

Zo optimaliseert u een WordPress-website (de basis)

Zoekmachineoptimalisatie is over het algemeen eenvoudig met WordPress, zodra u de basisprincipes begrijpt. U hoeft geen speciale instellingen te configureren om uw website door Google te laten crawlen. En vanuit technisch oogpunt is WordPress een zeer zoekmachine vriendelijke oplossing. Een makkelijk thema om mee te beginnen is Schema Lite, deze wordt onderandere gebruikt op het groeiende blog van techninja, maar ook op websites met duizenden bezoekers zoals Raymond.CC.

Permalinks

Uw standaard URL-structuur voor pagina’s is goed voor SEO, maar ook “voor mensen leesbaar”: uw URL is opgebouwd uit de titel van uw pagina, met streepjes in plaats van spaties. Uw standaard URL-structuur voor berichten bevat meestal de datum vóór de titel van het bericht. Hoewel dit perfect acceptabel is voor SEO, denken sommigen dat je een beter SEO-voordeel krijgt zonder de datum. Als u dit wilt wijzigen in dezelfde structuur als pagina’s, gaat u naar het menu Instellingen > Permalinks, selecteert u Aangepaste structuur en kiest u voor de optie post-name.

Indexering

Als uw website nog niet in de zoekmachines staat vermeld, kunt u handmatig de URL van uw site toevoegen. Zodra uw website in een zoekmachine is opgenomen, moet deze uw website automatisch controleren op updates vanaf dat moment.

Plugins

Yoast SEO

Yoast SEO is de allerbeste plugin voor SEO. Hiermee kunt u handmatig beschrijvingen toevoegen aan uw website, sitemaps genereren en nog veel meer. Bijna iedere WordPress website gebruikt deze geweldige plugin, daarom raden wij u aan om hem ook te installeren.

Rel NoFollow

Wanneer u naar een externe site linkt, geeft u een deel van de ‘link juice’ van uw site weg aan die link. Als u dat niet wilt, kunt u een nofollow-attribuut toevoegen aan die link. Hier is een handige plugin voor die de optie geeft om een link NoFollow te maken door simpelweg op de checkbox te klikken.

Ook interessant

2 Reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.