blog tips |

Alles wat je moet weten als je een website wilt laten maken

websitetips

Wanneer je een bedrijf inhuurt voor een website laten maken, zijn er een aantal diensten waar je gebruik van kunt maken. Wij hebben ze voor het gemak voor je op een rijtje gezet, zodat jij eenvoudig kunt zien wat je kunt verwachten. Lees dus gauw verder.

Te verwachten diensten als je een website wilt laten maken

Een website (laten) maken is niet eenvoudig. Daarom is het altijd verstandig om een professional in te huren. Deze biedt over het algemeen de volgende diensten aan:

 • Online development. Dit is de eerste stap in het proces, waarbij jouw idee of concept wordt omgezet in bijvoorbeeld een webshop of website. Bij het ontwerpen hiervan staan gebruiksgemak en relevante informatie voorop, aangezien deze factoren ervoor zorgen dat mensen jouw pagina’s graag bezoeken.
 • Online activation. Alleen een website is niet genoeg om betalende klanten aan te trekken. Hiervoor is een gedegen strategie nodig. Wanneer je een website wilt laten maken, is dit vaak een dienst die je ook aan kunt vragen. In dat geval wordt jouw bedrijf door middel van advertenties en sociale media gepromoot, om mensen nieuwsgierig te maken naar jouw producten of diensten.
 • Content en artwork. Met de bovenstaande diensten kom je al een heel eind, maar het is vaak niet genoeg om mensen op de link te laten klikken. De volgende stap is namelijk het omtoveren van bezoekers tot betalende klanten. Dit doe je bijvoorbeeld door interessante content te creëren en de website aantrekkelijk te maken met behulp van infographics, afbeeldingen, video´s en een creatief ontwerp. Hoe langer mensen op de website blijven, hoe groter de kans dat ze besluiten jouw producten of diensten aan te schaffen.
 • AVG en privacy. Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over het ontwerp van de ´leuke´ kant van het ontwerpen. Er komt echter nog meer bij kijken als je een website wilt laten maken. Zo moet je er bijvoorbeeld zorgen dat alles voldoet aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wetgeving is erop gericht de privacy van mensen die gebruikmaken van het internet te beschermen. Aangezien hier nogal wat haken en ogen aan zitten, is het verstandig om ook hier de hulp van een professional voor in te roepen.

Het bovenstaande is uiteraard geen volledig overzicht van de services die je kunt verwachten als je een website wilt laten maken. Het geeft echter wel een algemeen beeld van de beschikbare opties.

Een bedrijf kiezen om jouw website te laten maken

Het is wel goed om je te realiseren dat het vinden van een geschikt bedrijf om jouw website te laten maken vaak makkelijker gezegd dan gedaan is. Hieronder volgen nog een paar korte tips om je hierbij te helpen:

 1. Vraag vrienden of familie om aanbevelingen. 
 2. Bekijk de websites van potentiële kandidaten.
 3. Vraag meerdere offertes aan.
 4. Maak gebruik van de mogelijkheid tot een vrijblijvend adviesgesprek.

Nu heb je alle informatie die je nodig hebt om een website te laten maken die aan al jouw eisen voldoet. Ga naar Beyonit.nl om een adviesgesprek aan te vragen.

Ook interessant

Geen reacties

  Plaats een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.