blog tips |

Gebruiksvormen van de Ultimaker S5

ultimaker S5 kopen

Werken met de Ultimaker S5 kan op talloze verschillende wijzen. Dit gegeven heeft de printer ook heel snel heel populair gemaakt. Dat het printen in 3D er makkelijker mee wordt, is in ieder geval nu al duidelijk. De wijze van werken is nog verder ontwikkeld. Waarbij ook de besturing goed is bekeken. De mogelijkheden om het touchscreen op een goede manier te gebruiken is essentieel. De S5 is daardoor op allerlei manieren in te zetten. Dit geldt zowel voor ontwerp als productie. Het is goed om eens te zien wat de mogelijkheden allemaal zijn voor gebruikers.

Gebruiken naar eigen inzicht
De Ultimaker S5 is verschillend in te zetten. Dat is een kracht van het werken met dit model. De reden dat dit goed mogelijk is, is dat de core van de printer heel gemakkelijk te wisselen is. Daardoor kan de printer worden aangepast aan de opdracht die ermee vervuld moet worden. Dat brengt ook allerlei nieuwe vormen van gebruik met zich mee. Het is aantrekkelijk om te ontdekken hoe de core en het filament zich tot elkaar verhouden. Wie dit slim aanpakt kan de grenzen van het printen gemakkelijk opzoeken. Dit komt de resultaten van het printen ten goede.

Printen naar eigen inzicht
De Ultimaker S5 heeft een aantal sterke punten als het gaat om de werkwijze. Zo is het zeer open ontworpen. Dat betekent dat voor de gebruiker goed te volgen is wat er gebeurt. Daarin is ook bij te sturen. Dankzij de koppeling aan een smartphone met een app is er van alles mogelijk. Je kunt het printen aan de S5 overlaten, maar wel alles optimaal volgen. Dit geeft je ook inzicht in het proces. Het is voor ontwerpers en ondernemers even fijn om deze mogelijkheden geboden te krijgen. Dit heeft het gebruik van de printer verbeterd.

Toegankelijk voor iedere doelgroep
Natuurlijk moet de nadruk op het gebruiksgemak liggen. De Ultimaker S5 is ontwikkeld met dit kenmerk voorop. De fabrikant is altijd al een ontwikkelaar geweest die het printen gemakkelijker en toegankelijker wil maken. Daarom is vooral het gebruik simpel gehouden en de besturing goed begrijpelijk gemaakt. Werken met de printer zelf, maar ook met de bijbehorende software, stelt iedereen in staat om optimale kwaliteit te leveren. Dat kan al zonder dat daar de technische kennis bij nodig is. Er is zelfs geen training of opleiding voor nodig om dit goed te kunnen doen. Dit is natuurlijk aantrekkelijk.

Ultimaker S5 kopen? Dan bezoek onze website!

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.