blog tips |

De aanschaf van een rubberboot

Het is weer tijd om de verkoeling op het water te zoeken. Met een rubberboot licht van gewicht die gemakkelijk op te blazen is met een voetpomp of handpomp en geheel praktisch op te bergen achter in de auto mee te nemen is het een aanwinst die je niet kan laten liggen. Het is een aanwinst voor zowel gezinsactiviteiten als avontuurlijke activiteiten. Weet jij niet waar de zoektocht moet beginnen? Lees dan de volgende stappen om je verder te helpen om tot een geschikte keuze te komen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een rubberboot?

Diverse soorten en maten met de keuze uit rubberboten, opblaasboten, opblaasbare visboten, opblaasbare kajaks en veel meer. Maar bedenk vooral wat een rubberboot kopen gaat toevoegen aan jouw avonturen op het water. De rubberboot is ideaal als recreatieboot met het gehele gezin of als toerboot voor alle comfort en snelheid op het water. Of als je al een kajuit hebt vanaf 6/7 meter kan een rubberboot ook een leuke aanwinst zijn als bijboot.

Ben jij nou een sportieve en recreatieve watersport liefhebber? Denk dan ook eens aan een polyester of aluminium console boot. Dit is een snel vaartuig met een open bovenkant en zijn vaak op een trailer te vervoeren. Met lengtes van 4 tot 9 meter is deze snelle pleziervaarder een genot om te hebben. En al helemaal in combinatie met een rubberboot. Er zijn diverse merken zoals Nordkapp, Sting en Quicksilver. 2de hands modellen worden altijd eerst uitvoerig gecontroleerd voordat ze verkocht worden. Want het is wel zo belangrijk dat jij er veel plezier van hebt.

De geschikte buitenboordmotor voor een rubberboot

Mocht er nog geen buitenboordmotor inbegrepen zijn bij de rubberboot dan kan deze uiteraard nog aangeschaft worden. Buitenboordmotoren kennen verschillende specificaties. Weet jij wat de doeleinden zijn waarvoor de motor gebruikt gaat worden? Als je dit niet weet kun je het beste naar een professionele watersportwinkel gaan om daar advies op te vragen over een geschikte buitenboordmotor voor jouw rubberboot. Want de motor wordt afgestemd op het soort boot. Zo is een motorboot steviger en zwaarder dan een motor voor een rubberboot. Mocht je er nou echt niet uit komen? Twijfel dan niet om vrijblijvend advies te vragen.

Opzoek naar advies?

Met goed geschoolde monteurs die jaarlijks cursussen volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen zijn alle vragen te beantwoorden. En met zeer goede werkplaatsen voor al het onderhoud en reparatie kunt je altijd terecht bij een dealer of importeur op watersport gebied. Van 2de hands tot nieuwe boten en buitenboordmotoren blijft de voorraad en het assortiment groeien. Kom een keer een kijkje nemen in de showrooms en vergelijk diverse modellen om tot een keuze te komen. Twijfel niet want advies is geheel gratis en zei helpen je graag verder bij het vinden van de juiste boot.

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.