blog tips |

WordPress onderhoud zelf doen of uitbesteden?

Je hebt een WordPress website gemaakt, gefeliciteerd! Maar nu ben je nog niet klaar. Het is namelijk erg belangrijk om je website goed te onderhouden. Zo zorg je er niet alleen voor dat alles beter werkt, maar optimaliseer je ook de veiligheid van je gegevens. De vraag is: moet je WordPress onderhoud zelf doen of is het verstandiger om dit uit te besteden aan een professional? Wij zetten alle voor- en nadelen van beide opties op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

WordPress onderhoud zelf doen

De keuze of je het onderhoud van een WordPress onderhoud zelf gaat doen of uit gaat besteden, hangt af van verschillende factoren. Zowel je technische vaardigheden, budget en beschikbare tijd spelen een belangrijke rol. Hieronder zetten we een aantal voor- en nadelen van het onderhoud zelf doen op een rij.

Voordelen:

 • Je hebt de volledige controle. Je voert zelf updates, back-ups en beveiligingscontroles uit en bepaalt dus ook zelf wanneer je deze doet.
 • Je kunt kosten besparen door het WordPress onderhoud zelf te doen. 

Nadelen:

 • Het vereist veel technische kennis. Als je niets weet van WordPress kan het een grote uitdaging zijn.

Uitbesteden

Een WordPress website laten onderhouden door een specialist kan een goede keuze zijn wanneer je zelf geen tijd hebt of de professionele expertise niet bevat.

Voordelen:

 • Je gebruikt de expertise van een expert. Je weet dus zeker dat het onderhoud goed uitgevoerd wordt.
 • Je kunt tijd besparen en concentreren op je kernactiviteiten.

Nadelen:

 • Het uitbesteden van onderhoud brengt kosten met zich mee.
 • Je bent afhankelijk van een andere partij. Dit kan nadelig zijn als jij zelf snel wijzigingen wilt doorvoeren.

Beide opties combineren

Overweeg alle voor- en nadelen en bepaal welke optie het beste bij jou past. Je zou er ook voor kunnen kiezen om technische onderdelen uit te besteden en een aantal makkelijke dingen zelf op te pakken. Zo combineer je het beste van beide werelden en kun je op kosten besparen!

Ook interessant

Geen reacties

  Plaats een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.