blog tips |

Geld besparen op je laptop, dat doe je zo

Wanneer je laptop het opeens niet meer doet, erg traag wordt of gewoon aan vervanging toe is, is dit zelden een leuk moment. Je weet namelijk dat een nieuwe laptop makkelijk een paar honderd euro kost, en zo’n onvoorziene uitgave past lang niet altijd binnen je budget. Gelukkig is er een handige manier om flink te besparen op de aankoop van je nieuwe laptop. Daardoor wordt het kopen van je nieuwe exemplaar weer leuk! 

Een tweedehands laptop, de voordelen

Een laptop kopen die al eerder is gebruikt? Waarom niet?! Het is de perfecte manier om veel geld te besparen, soms wel honderden euro’s. Zo kun je een tweedehands laptop kopen voor 150 of 200 euro, of iets meer uitgeven voor een recenter of krachtiger model. Ga dus op zoek naar een refurbished laptop zodat je weer snel verder kunt met werken, studeren of gamen. Een refurbished model is netjes opgeknapt zodat deze nog een hele tijd mee kan. Vaak zien deze er uit als nieuw, en merk je geen tot weinig verschil met een gloednieuwe laptop.

Een tweedehands laptop is ook ideaal als eerste laptop voor je kinderen of voor studenten. Omdat deze redelijk goedkoop zijn hoef je niet bang te zijn voor een klein krasje hier en daar wanneer de laptop elke dag in een tas wordt vervoerd. Desalniettemin kun je met een tweedehands laptop hetzelfde doen als met een nieuw exemplaar. Zo kun je met een kleine investering toch leren en studeren. 

Waar je op moet letten wanneer je een laptop koopt

Of je nu een nieuwe of een tweedehands laptop koop, er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Je moet je vooral bedenken waar je de laptop voor gaat gebruiken. Als het alleen voor schoolwerk is, hoeft hij niet zo krachtig te zijn, maar wel snel en gebruiksvriendelijk. 

Voor het spelen van games of het installeren van vele professionele apps voor je werk is een model met veel geheugen belangrijk. Daarbij moet je kijken naar de grootte van het scherm en het gewicht van het apparaat. Een klein en licht model is fijn om mee te nemen naar school of de universiteit. Een groter model is juist fijn wanneer je 8 uur per dag op je laptop werkt. Je kunt natuurlijk altijd advies vragen aan de specialisten wanneer je je tweedehands laptop koopt zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt en veel plezier zult hebben van je nieuwe aankoop.

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.