blog tips |

Dit zijn de voordelen van Rank Math SEO plugin

Als je een website of webshop wilt beginnen is het belangrijk dat je SEO goed is. Als beginnende ondernemer heb je namelijk nog geen geld om te investeren zodat je hoog in de zoekbalk komt. Zoekmachine optimalisatie is een afkorting en vertaling van SEO en is dus dat je hoog in de zoekbalk komt door bijvoorbeeld goede zoekwoorden te gebruiken. Een wordpress plugin zoals Rank Math helpt hierbij. Een wordpress plugin is software dat je installeerd die niet standaard bij wordpress zit. Je krijgt dus nieuwe opties en daarnaast helpt het dus ook bij je SEO. Het vult bijvoorbeeld automatisch alt teksten, pagina titels en sitemaps in en geeft suggesties hoe je je teksten het beste kunt optimaliseren. 

Waarom Rank Math in plaats van Yoast

Naast Rank Math heb je ook nog een andere wordpress plugin. Dit is de Yoast. Als je kijkt naar Rank Math vs Yoast zijn er aan beide voordelen en nadelen. Maar ik zou toch kiezen voor Rank Math. Dit komt omdat er bij Rank Math meer opties heeft als je de gratis versie hebt. Daarnaast is de betaalde versie van Rank Math 57 euro per jaar en die van Yoast 99 euro. Hij is dus een stuk duurder. Yoast bestaat wel langer, biedt een gratis WordPress for beginners training aan en heeft een podcast maar de plugin van Rank Math is lichter waardoor de snelheid van je website niet veel vertraagt. Iedere plugin heeft dus zijn eigen voor- en nadelen. Je kan zelf het beste bepalen welke het beste voor jou is.

Meer informatie over Rank Math

Als je nog meer informatie wilt hebben over Rank Math, wordpress plugins en SEO kun je het beste op de SEO Review website kijken. Hier geven ze namelijk super veel informatie over alles maar bijvoorbeeld ook nog meer informatie over Yoast.

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.