website optimaliseren |

Zelf een website bouwen

Het opzetten van een eigen website is niet zo complex als veel mensen denken. Steeds meer mensen willen hun eigen online aanwezigheid hebben. Je hoeft niet uitsluitend afhankelijk te zijn van een Instagram-profiel, een Facebook-pagina of een Twitter-account. Een eigen website is daarom precies wat je nodig hebt. Maar hoe pak je dit aan?

Heb ik technische vaardigheden nodig?

Dit hangt af van het doel van je website. De meest gecompliceerde manier is om te leren hoe je o.a. HTML, CSS, JavaScript en PHP codeert – de basis van praktisch elke website. Gelukkig is dit niet de enige manier om een website te maken! Zelfs als je de technische kant niet zo goed kent kun je gemakkelijk een goede website opzetten door middel van een website-builder.

Als je Microsoft Word, Facebook of Microsoft PowerPoint kunt gebruiken, kun je de tools die deze website-builders aanbieden zonder problemen gebruiken. Deze platformen bieden een visuele editor, hosting en je kunt er een domeinnaam verkrijgen. Ze maken het erg simpel! Het is net een winkel waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt.

Een website opzetten met een website-builder

Dit is de meest eenvoudige manier om een website te maken en online te zetten. Een website-builder werkt vaak met een drag-and-drop systeem. Hierdoor is het zo eenvoudig als het element naar keuze naar de plek te slepen waar jij wilt dat het komt te staan en voilà! Je kunt alles heel eenvoudig aanpassen en je hebt ook nog eens het voordeel dat het mobielvriendelijk is. Mobielvriendelijk wilt zeggen dat je website automatisch geoptimaliseerd is om correct te worden weergegeven op mobiele apparaten. Tegenwoordig is dat uiteraard een must, want er komen steeds meer mobiele gebruikers bij.

Zelf een website bouwen

Dit is de ultieme discipline: de editor openen en beginnen met coderen. Deze manier van werken is aan te raden aan iedereen die complete vrijheid wilt hebben. Hiervoor heb je veel geduld nodig en je zal er een hoop tijd in moeten investeren. Coderen heb je namelijk niet binnen een paar dagen onder de knie en voor beginners is het meestal overweldigend. Er zijn verschillende programmeertalen die je moet leren om te kunnen voldoen aan de eisen die vandaag de dag aan een website worden gesteld.

Je kunt op internet websites vinden waar je geheel gratis kunt coderen. Het is een kwestie van jezelf inschrijven en je kunt vrijwel direct beginnen. Wees er wel op voorbereid dat het een lange reis wordt!

Bron: Softwaremagazine

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.