Plugins | website optimaliseren |

5 WordPress SEO tips

wordpress seo

5 WordPress SEO tips


Een website bouwen via WordPress kost veel tijd. De meeste mensen die beginnen met het bouwen van een website houden totaal geen rekening met zoekmachine optimalisatie (SEO). Het is wel belangrijk om dit te gaan doen. Veel mensen komen er dan later achter dat de pagina niet vindbaar is in de zoekmachines. Om een website vindbaar te maken in de zoekresultaten. Dan moet er hard gewerkt worden aan de SEO. In deze blog worden 5 WordPress SEO tips gegeven. De tips zijn gebaseerd op eigen ervaring.

Tip 1 – Permalinks:

Bij het starten van een website zet WordPress de permalinks op een standaard manier in. Het domein wordt dan afgesloten met wat nummers. Dit is slecht voor de WordPress SEO van je pagina. Zet de permalinks op berichtnaam. Dit is één van de belangrijkste dingen die je moet doen. Nadat je dit hebt gedaan, moet je het zoekwoord daar neerzetten.

Stappen: WordPress dashboard > instellingen > Permalinks > klik op de berichtnaam > Wijzigingen opslaan

Tip 2 – Snelle website:

Bezoekers willen graag een snelle website. De snelheid van je website wordt daarom mee genomen in de rankings. Om je WordPress SEO te optimaliseren heb je een snelle website nodig. Je website kan op veel verschillende manieren langzamer worden. Het is vooral belangrijk om niet te veel plugins op je website te hebben. Te veel plugins maakt je website langzamer. Er is één plugin die je website sneller maakt. De pluging W3 Total Cache zorgt ervoor dat je website sneller laad. Daarnaast is het belangrijk om je afbeeldingen te optimaliseren. Een te grote afbeelding zorgt dat je website slomer wordt. Een te slome website is weer slecht voor je WordPress SEO. Zorg dat je afbeelding kleiner is dan 1 MB. Via verschillende programma’s kan je afbeelding kleiner maken. Ik gebruik zelf Gimp. Het voordeel van Gimp is dat het een gratis versie is. Het gebruiken van PhotoShop heeft meer mogelijkheden.

Tip 3 – Yoast downloaden:

Dit is één van de populairste plugins van WordPress. Yoast heeft meer dan 5 miljoen actieve gebruikers en hebben een 5 sterren beoordeling. Om je WordPress SEO te optimaliseren heb je deze echt nodig. Tenminste er zijn genoeg andere plugins, maar ik adviseer deze pluging. De pluging beoordeeld je leesbaarheid van de website. Het analyseert je tekst onder andere op: gebruik van tussenkoppen, niet te lange alinea’s, eenvoudig te lezen, weinig zinnen in de leidende vorm en bevat minstens 30% van de zinnen een signaalwoord. Ook kan je het zoekwoord invullen. Yoast scant dan het zoekwoord voor je. Het zoekwoord moet namelijk veel gebruikt worden in de tekst.

Tip 4 – Zoekwoorden onderzoek:

Bij het schrijven van een artikel / bericht moet je van te voren een zoekwoorden onderzoek doen. Woorden met veel zoekvolume worden veel op gezocht. Dit onderzoek kan je van te voren doen via Ahref. Hieronder heb ik WordPress SEO ingevuld bij keywords explorer. Je ziet dat het zoekvolume 350 per maand is. Daarvan klikken er 58%. Dit is niet heel veel. Door veel organische bezoekers te krijgen, moet het aantal kliks eigenlijk hoger liggen. De keyword difficulty is wel laag. Om in de top 10 van de zoekresultaten te komen, heb je 5 backlinks nodig van 5 websites. Dit is heel weinig.

Tip 5 – Meta-omschrijving:

Een meta-omschrijving kan je heel makkelijk aanpassen door middel van de Yoast plugin. In je meta-omschrijving moet het zoekwoord terug te vinden zijn. Het zoekwoord voeg je ook toe in de slug van de titel. Mijn zoekwoord is WordPress SEO. Deze beschrijving wordt getoond bij de zoekresultaten. Hoe beter de beschrijving is, hoe meer kliks er komen.

wordpress seo omschrijving

Hulp nodig bij het optimaliseren van je WordPress SEO. Neem dan contact met ons op.


Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.