blog tips |

Welke voordelen biedt de Telfort webmail je precies?

Het is onnodig om te zeggen dat we tegenwoordig met z’n allen veel vaker onderweg zijn. Net doordat we vaker onderweg zijn is de behoeften groter geworden om overal en altijd op een eenvoudige manier onze e-mails te kunnen bekijken. Bovendien spreekt het voor zich dat je ook altijd over de mogelijkheid wil beschikken om snel een e-mail te kunnen versturen. Dit alles wordt onder meer mogelijk gemaakt door de Telfort webmail. Wanneer je klant bent bij deze provider beschik je automatisch over een @telfort.nl e-mailadres waarmee je altijd en overal bereikbaar bent. Wil jij graag ook ontdekken welke mogelijkheden en vooral voordelen de webmail van Telfort allemaal voor jou in petto heeft? Lees dan vooral snel verder! 

Wat is een webmail precies? 

Laat ons in eerste instantie even dieper ingaan op wat een webmail nu precies is. Het is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk om je e-mails te controleren. In eerste instantie kan er daarvoor gebruik worden gemaakt van een stukje software die je op je computer of mobiel toestel plaatst. In het eerste geval is er sprake van een programma zoals bijvoorbeeld Windows Mail of Mozilla Thunderbird. Dergelijke programma’s staan er om bekend je alle mogelijkheden aan te bieden waar je naar op zoek bent voor het lezen, beheren en verzenden van e-mailberichten. Het is echter eveneens mogelijk om gebruik te gaan maken van een webmail optie. Voor webmail geldt dat het een stukje software is welke op een server draait en waar, bijvoorbeeld de klanten van een bepaalde provider, toegang toe hebben. 

Wat maakt een webmail zo interessant?

Voor het merendeel van de mensen die hoofdzakelijk gebruikmaken van een e-mailprogramma voor het beheren van hun e-mails geldt dat ze er zich vaak niet goed van bewust zijn van welke gegevens ze gebruik dienen te maken. In het bijzonder de gegevens voor de inkomende en uitgaande mailserver zorgen nog wel eens voor problemen. In principe is het zo dat er voor de uitgaande mailserver gebruik wordt gemaakt van de mailserver van de provider, in dit geval dus Telfort. Dat is prima, alleen wat wanneer je in het buitenland zit en de connectie met je internet plots niet meer via Telfort, maar via een andere provider verloopt? In die situatie zal de uitgaande mailserver die je hebt ingesteld niet meer werken met als gevolg dat je geen e-mails zal kunnen versturen. Mede omwille van deze reden is het zo dat het merendeel van de mensen er de voorkeur aan geeft om gebruik te maken van een webmail oplossing. 

Zijn er ook nadelen verbonden aan de (Telfort) webmail?

De mogelijkheid hebben om gebruik te maken van een webmail brengt dus in de praktijk duidelijk een behoorlijk aantal voordelen met zich mee. De vraag dringt zich daarbij echter op of er dan helemaal geen sprake is van nadelen. Op zich is het vooral even wennen, vooral voor mensen die doorgaans met behulp van één enkel mailprogramma verschillende e-mailadressen beheren. Dat is bij een webmail doorgaans niet mogelijk omdat je specifiek inlogt met een bepaald e-mailadres. Kan je hiermee leven of heb je eigenlijk toch maar één e-mailadres? Dan zal je kunnen concluderen dat er eigenlijk geen nadelen zijn verbonden aan het gebruik van een webmail, in tegendeel. 

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.