website optimaliseren |

Succesvol digitaal ontwerp

In de huidige digitale wereld heb je veel meer nodig dan alleen een mooie website om met succes de strijd met de concurrentie aan te gaan. Wat is het geheim van een succesvol digitaal ontwerp? Het is een combinatie van factoren, die samen een aantrekkelijke website met een optimale user experience vormen. Een stijlvol design, interessante en actuele inhoud, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, social media en vooral het bieden van ‘empowerment’ aan gebruikers zijn fundamentele onderdelen van een succesvolle website.

De ultieme user experience

Een website moet aan een behoefte voldoen, het moet gebruikers het gevoel geven dat ze controle hebben over hun acties en hun keuzes, en dat ze er op kunnen vertrouwen dat hetgeen wat ze nodig hebben binnen handbereik is. Zo moet een online winkel je het gevoel geven dat alles wat je hart begeert maar een muisklik van je verwijderd is, en een online community moet je het gevoel geven dat er een plek is waar je altijd terecht kunt om je mening te delen met mensen die voor jou belangrijk zijn. Dat is de ultieme user experience.

Tip: https://zoekmachinemarketingspecialist.nl/

Terugkerende bezoekers

De meeste internetgebruikers bezoeken zo veel verschillende websites per dag dat ze ze vaak niet meer allemaal kunnen herinneren. Om terugkerende bezoekers op je site te krijgen is het dus belangrijk om bezoekers een goede reden te bieden om terug te keren. Ook hier kan een doordacht digitaal ontwerp de beslissende factor zijn. Goede navigatie en een snelle laadtijd bijvoorbeeld zorgen ervoor dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Social media, discussieforums, RSS feeds en nieuwsbrieven voegen een extra dimensie aan je site toe die het verschil kan betekenen tussen vergeten worden en terugkeren.

Aanbevolen: https://zoekmachinemarketinguitbesteden.nl/

Een marktgerichte aanpak

We zijn al lang het tijdperk voorbij waarin een web designer een website bouwde, een SEO specialist vervolgens de site optimaliseerde en een conversie optimalisatie specialist tenslotte nog de nodige aanpassingen maakte. Een strategisch ontwerp en een totaalvisie zijn de sleutel tot een succesvolle site. Helaas zijn er nog steeds veel websites die er fantastisch uitzien en de laatste trends volgen maar die er niet in slagen om hun beoogde doel te bereiken. Een website is niet een kunstwerk maar een interface die een bepaalde functie heeft. Of die functie nu het verkopen van een produkt is of het aanbieden van een dienst, het ontwerp van de site moet deze functie zo goed mogelijk ondersteunen. Om een nieuwe website te bouwen is een marktgerichte aanpak essentieel, een helder plan en een goede samenwerking tussen de betrokken personen. Het objectief van een website moet verder gaan dan alleen het promoten van een merk, het moet ook de bedrijfsdoelstellingen vertegenwoordigen en de conversiedoelen halen. Dat is de kracht van een succesvol digitaal ontwerp.

Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.