website optimaliseren |

Wat is linkbuilding?

linkbuilding

Wat is Linkbuilding?


Linkbuilding is een methode om andere websites te linken naar jouw website. Een website met veel relevante externe links staat hoger in de zoekmachines van Google dan andere websites met minder externe links. Je website is namelijk belangrijker dan de andere websites. Hoe hoger je op Google staat in de zoekresultaten, hoe meer clicks eruit gehaald worden. Meer clicks betekent meer bezoekers op je website. Bezoekers kunnen weer leiden tot klanten. Het is wel belangrijk dat je links bestaan uit verschillende domeinen. Voorbeeld van domeinen zijn pagina.net en linkhaven. Heeft jouw website veel goede links, dan kom je hoger in de zoekresultaten van Google te staan.

Een natuurlijk Linkprofiel

Veel mensen denken ze dat ze hoger in Google komen door alleen maar links te ruilen met andere mensen. De zoekmachines zijn veel intelligenter geworden vergeleken met vroeger. Alleen maar links ruilen ziet de zoekmachine als gemanipuleerde linkbuilding. Je moet het variëren. Af en toe een webpagina bouwen met alleen een externe link naar jou webpagina. Dit is beter voor je positie in de zoekresultaten. Een paar keer heen en weer verwijzen is goed, maar overdrijf het niet.

Waar moet je opletten met linkbuilding?

Voor dat je gaat starten met linkbuilding is het belangrijk om naar de website te kijken of die kwaliteit heeft. Naar de kwaliteit kijken van je website of de website waar je mee wilt gaan ruilen zijn er verschillende tools voor. MozBar is een tool om de DA-score, PA-score en de SPAM-score te bepalen. Bij de websites worden er vooral gekeken naar de DA-score. De DA-score en PA-score moeten zo hoog mogelijk zijn. De SPAM-score het liefst onder de 3. Dit is een gratis tool op Google. Je link wordt er sterker op door sterke scores. Dit zorgt er weer voor dat je hoger in de zoekresultaten van Google komt.

Daarnaast is het verstandig om naar de Trust Flow en Citation Flow te kijken. Dit kan je analyseren via de Majestic Backlink Analyzer. Daar kan je het aantal backlinks en domeinen ook zien.  Het is belangrijk dat de 
Trust Flow en Citation Flow zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. De scores moeten zo hoog mogelijk zijn. Mijn voorkeur gaat naar minstens een score van 10 voor de Trust Flow en Citation Flow.

5 verschillende mogelijkheden om links te krijgen

  • Startpagina’s maken
  • Kopen van links
  • Blog / artikel schrijven met externe links
  • Links ruilen met andere websites
  • Domeinen kopen

Beste manier van linkbuilding

Er zijn verschillende manieren van linkbuilding vermeld hierboven. De beste strategie is niet gericht op het binnen halen van zo veel mogelijk back-links. Het is belangrijk om de beste content te maken. Andere mensen gaan dan jou content delen. Bereik ze via je sociale kanalen. Het is ook erg relevant om bloggen te ruilen met andere mensen. De zoekmachines geven hier erg veel waarde aan. Het levert meteen inhoud op voor je website.

linkbuilding

Gebruik relevante ankerteksten

Ankerteksten zijn de teksten die de links naar jouw website ondersteunen. De zoekmachines nemen deze mee in de beoordeling van de relevantie van je zoekopdracht. Zorg dat je verwijzing relevant is voor je link. Een link naar bijvoorbeeld een online marketing bureau Digital Inside is het belangrijk om een marketing term erin te gooien. Dit is goed voor de relevantie van je link.

De kennis is gebaseerd op specialistische kennis van een online marketing bureau Digital Inside. Nog meer te weten komen over linkbuilding? Neem dan gerust is contact is met ons op. Moet er linkbuilding gedaan worden voor je? Neem dan contact op met Digital Inside.


Ook interessant

Geen reacties

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.